Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Családi ház: venni, vagy építeni?


lakásfókusz panel vagy lakásA saját házra vágyó családok komoly dilemmában vannak, amikor választani kell az ingatlan építése és a vásárlás között. Az építés mellett szól, hogy a saját igényeink szerint alakíthatjuk ki az ingatlant, a megfelelő szobaszámmal és mérettel, a kívánt fűtéstípussal és nyílászárókkal. Az egész ház a mi ízlésünket és elvárásainkat fogj tükrözni és a felhasznált anyagok minőségében is biztosak lehetünk. Ha nem szimpatizálunk az étkező melletti mellékhelységgel, egy saját ház esetén ezt ki tudjuk védeni, míg egy vásárolt háznál ez egy adottság, amivel mindvégig együtt kell élnünk.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Az úszóházak a jövő ingatlanai?

lakásfókusz úszóházZavarta a dunaparti zaj az első kerület lakóit, mire a népet szolgáló önkormányzati vezetők azonnal meg is tiltották a szállodahajók kikötését. Azóta üres a part, s találgatni lehet, hogy meddig marad úgy. Talán csak addig, míg nem jön valaki, aki megígéri, hogy filccel borítja a német turisták cipőjének talpát. Még könnyebb lesz a dolga, ha nem lesz idegen a kerület kormányzói számára, s akkor végre visszatérhet az élet a normális medrébe. Az ugyanis aligha tartható normálisnak hogy a Duna két partjára épült városban ilyen döntések születhessenek.  Ahogy az sem  normális, hogy a felértékelődő dunaparti ingatlanok tulajdonosai – lásd luxus a víz mellett posztunkat – megakadályozhassák a Duna használatát.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Bedugult dugódíj

lakásfókusz dugó
Éppen posztunk megjelenését követő hétfőtől, azaz szeptember 17-től lesz ismét dugódíj az olasz metropolisz, Milánó történelmi városrészében. A korábban bevezetett dugódíjat ugyanis a parkolóházak  sikeresen megtámadták a bíróságon, ezért a sarcot két hónapra fel kellett függeszteni. A parkolóházak azzal az indokkal támadták meg az öteurós behajtási adót, hogy a kisebb autósforgalom nagy veszteségeket okoz számukra. A városvezetés és a parkolóházak most úgy egyeztek ki, hogy azoknak, akik használják a parkolóházakat, csak három eurót kell fizetniük. Továbbá csütörtökön, amikor a legtöbben vásárolnak a városközpontban, a behajtás fél nyolc helyett már hat órától ingyenes.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

A víz melletti lakás luxusa

lakásfókusz a víz melletti lakás luxusaSzámos jele van annak, hogy a vízparti lakások ellenállnak a válság óta tartó jelentős ingatlanpiaci áresésnek. A vízközelség azonban nem minden, óriási projektek buktak be vagy el sem indultak, bár fekvésük egyenesen álomszerű lett volna.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek