Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Felépítik-e Ócsát London mellé?

A válság természetesen nem csak Magyarországon viselte meg az ingatlanszektort, és az azt fűteni hivatott jelzálogpiacot, ám a 2008-as egyöntetű hatás után más-más forgatókönyvek szerint alakulnak a piacok egyes országokban.

Az általános válságrecept a következő: a hitelből finanszírozott ingatlanberuházások a hitelpiac kiszáradásával elmaradoznak. A bedőlő hitelek, illetve devizás hitelek esetén az árfolyamváltozás plusz terhet tesz a finanszírozók vállára, ami nyomást gyakorol az ingatlanárakra: a kereslet visszaesik az elmaradó friss hitelfelvételek miatt, a kényszerértékesítések új kínálatként jelentkeznek, és az általános hangulat miatt is egyre csökken a forgalom és az árszínvonal is.

TOVÁBB >>

0 Tovább

Így adózz az ingatlan után – SZJA

szesen közeleg a személyi-jövedelemadó bevallásának határideje magánszemélyek számára. Május 21-ig kell benyújtani adóbevallásunkat az adóhatóság részére, vagyis éppen egy hét áll még rendelkezésünkre. Az nyomtatvány kitöltésekor figyelembe kell venni azt is, ha valakinek az ingatlan értékesítéséből vagy bérbeadásából van jövedelme. De pontosan mi után, és mennyit kell adóznunk?

Ingatlanértékesítés után abban az esetben kell adót fizetni, ha a lakást az elmúlt 5 évben vettük. Bár első hallásra bonyolultnak tűnik annak meghatározása, hogy mennyit kell fizetnünk, valójában egyszerűen kiszámolható. Az adóalap az egykori vételár és az eladási ár közötti különbség. Minél több idő telt el a vásárlás és az eladás között, annál kevesebbet kell fizetni. Egy éven belül még az teljes árkülönbözet után számolják az adót, 5 év elteltével azonban csak a különbség 30%-a lesz az adóalap.

TOVÁBB >>

0 Tovább

Budapest nem drága, ideje befektetni!

A budapesti lakásárak a középmezőnyben vannak egy 94 várost vizsgáló felmérés szerint, azonban a hazai ingatlanpiac kilátásai kifejezetten jók. Mindenképpen ajánlott befektetési célpont egy szaklap összeállítása szerint, ugyanis 5-ös skálán 4-esre osztályozták a hozamok szerint a 8,1 százalékos éves megtérülést alapján.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Százezrekkel olcsóbban vehetünk lakást

lakásfókusz olcsóbban vehetünk lakástSokkal kedvezőbb lett januártól az állami támogatású lakáshitel, több százezer forinttal lehetnek beljebb a kedvezményes hitelt igénylők, és a korábbinál jóval szélesebb választékból találhatnak maguknak otthont. Emellett már a saját ingatlan bővítésére is lehet támogatott kölcsönt igényelni.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.



2 Tovább

Lakást venni a sípálya mellett?

lakásfókusz lakás a sípálya szomszédságábanÍgy a januárban a téli sportok szerelmesei egy sípálya melletti lakásról ábrándoznak. Ez akár lehetne Ausztriában is, ahol könnyedén válhatunk egy apartman, de akár egy hegyi ház tulajdonosává is. A kapcsolódó költségeket bérbeadásból fedezhetjük, az ingatlanárak felívelésével pedig befektetésként is tekinthetünk az ingatlanra.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek