Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Így adózz az ingatlan vásárlásakor

A lakásvásárláskor a vételár mellett számos olyan költség jelentkezik, amellyel első körben sokan nem számolnak, holott komoly pluszkiadást is jelenthet. Ilyen a megvásárolt ingatlan után fizetendő illeték is, amely sokszázezres tétel is lehet. Az lakással kapcsolatos adózással foglalkozó sorozatunk következő elemeként a vásárláskor megfizetendő illetéket vizsgáljuk meg.

 TOVÁBB >>

 

0 Tovább

Ismét változik a lakásvétel illetéke – mit tegyél, ha éppen vásárolnál?

lakásfókusz lváltozik a kásvétel illetékA lakásvásárláshoz kapcsolódó és jövő év elejétől hatályba lépő új illetékszabályokra vonatkozó törvényjavaslat egyik hibája, hogy nem egyértelmű milyen értékrend irányítja a jogszabálytervezetet írók kezét. Így az új – állítólag az illetékrendszer egyszerűsítését szolgáló - szabályok jövője is kétséges. A végszavazás előtt álló javaslat fényében azért érdemes átgondolni – ha lehet – milyen lakásvásárlást érdemes jövőre halasztani, s melyet érdemes még idén nyélbe ütni.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Csökken az ingatlanok után fizetendő illeték


lakásfókusz csökken az ingatlan után fizetendő illetékTegnap az origo.hu hozta nyilvánosságra a hamarosan beadandó kisebb adóváltozások tervezetét. A számos kedvező változás, mint a szuperbruttósítási kötelezettség kivezetése a tervezet szerint mintegy százmilliárdnyi összeget hagy az embereknél. (Kicsit árnyalja a képet, hogy nemhogy erre nincs fedezet a költségvetésben, de ez a csökkentés nélkül is 200-400 milliárd forintos lyukat látnak a szakértők a jövő évi költségvetésben. Így valószínűleg az igazi feketeleves a jövő évi adózással kapcsolatban még hátravan.) Minket, mint a lakáspiaccal foglalkozó blogot a lakásokkal összefüggő változások tervezete érdekel.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Lakásvásárlás: százezres „apró” költségek


"Áh, hiszen csupán néhány százalékról van szó!" Akár így is viszonyulhatunk azokhoz a költségekhez, amelyek egy lakásvásárlás esetén a vételáron túl terhelnek minket. Valójában azonban ezek a kiadások a vételár tizedét is elérhetik, és már egy közepes értékű ingatlan esetén is sok százezer forintos összeget tehetnek ki.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek