Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Túlélésre játszanak a devizahitelesek

lakásfókusz túlélésre játszanak a devizahitelesekRövid távú szemlélet jellemzi a fizetési nehézségekkel küzdő devizahiteleseket, akik alapvetően tájékozatlanok az olyan eszközökkel kapcsolatban, amely segíthetné őket a helyzetük rendezésében – ez derül ki abból a hiánypótló felmérésből, amelyet blogunk készített 500 devizahiteles megkérdezésével.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

5 Tovább

Az állam fizetheti vissza a lakáshitelt


lakásfókusz az állam fizetheti vissza a hiteltKi lehet fizettetni az állammal a lakáshitel egy részét – ez sajnos nem egy újabb állami mankó a fizetési nehézségekkel küzdő devizahitelesek megsegítésére, viszont egy olyan megoldás, amellyel százezreket spórolhat az, aki most kíván hitel segítségével ingatlant vásárolni. Ezt a konstrukciót lakástakaréknak hívják, bejegyzésünkben pedig leírjuk, hogyan is működik.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Elkerülhető az árverés!

lakásfókusz elkerülhető az árverésTöbb mint 114 ezerre nőtt a kényszer-árverezhető lakások száma 2012 harmadik negyedévében – adta hírül múlt héten a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A szám növekedése ellenére azonban a bankok a korábbinál visszafogottabbak voltak az árverezési kedv tekintetében. Ennek az oka egyszerű: ahogy a hitelesnek, banknak is a végső megoldás, vagyis a kényszerértékesítés a legrosszabb megoldás. Éppen ezért ha a hitelét törleszteni képtelen ügyfél együttműködési készséget mutat, nagyon jó esélye van rá, hogy valami kedvezőbb megoldásban egyezhet ki hitelezőjével. Mivel a kilencven napon túl nem teljesítő lakáshitelek aránya 15 százalék körül van, bankoknak sem érdekes a végrehajtás elrendelése, mert ezen nemcsak az ügyfél, de a hitelintézet is nagyot bukik.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Vissza a szülőkhöz a bebukott hitel miatt

lakásfókusz bedőlt hitelKis generáció, nagy generáció, X generáció, R generáció, Y generáció… ezerféle néven illetünk különböző gazdasági és társadalmi jelenségek által felemelt, vagy éppen sújtott korszakokat. Újabb fogalommal kell megismerkednünk, ami inkább negatív, de akár még jóra is fordulhat soruk: ők a bumeráng generáció. Akik a bebukott lakáshitel miatt visszaköltöztek a szülőkhöz.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Tovább élénkíthet a támogatott hitel


A Magyar Nemzeti Bank kiadta a negyedévenként szokásos hitelezési felmérését, ami a bankok és a hitelfelvevők hitelezési-hitelfelvételi kedvét és magát a hitelpiacot elemzi.
Emellett a sokak által régóta várt államilag támogatott lakáshitel új, a bankok által is elfogadható verziója is már lassan egy hónapja több bankban is elérhető.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek