Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A telekválasztás fortélyai

Bár egy korábbi bejegyzésünkben már leszögeztük, hogy jelenleg senkinek sem ajánljuk, hogy építkezésbe kezdjen, annak relatíve magas és nem megtérülő költségei miatt, mégis összegyűjtöttük, hogy miként válasszon telket, aki mindennek ellenére erre adja a fejét.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Építkezés: aktívan vagy passzívan?

Bővül a család, és kell a több hely? Az elavult ház helyett modernebbe vágyunk? Az egyik megoldás az építkezés, de ma már nem egyértelmű, hogy hogyan tesszük ezt. Ha haladni akarunk a korral, és fontos a majdani épület energiafelhasználása is, akkor építhetünk energiatermelésre alkalmas aktívházat, vagy éppen alacsony energiafelhasználású passzívházat.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Hogy tarthatók féken az építési költségek?

Aki építkezésre adja a fejét, annak három dologra kell ügyelnie: ne menjen rá az egészsége, ne menjen rá a kapcsolata, és ne menjen rá a gatyája. A harmadik ponthoz igyekszünk ezúttal némi segítséget nyújtani.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

5 Tovább

Panelforradalom New Yorkban?

Egy ma megnyíló múzeumi kiállítás kapcsán jelentették be, hogy Manhattanben 20-25 négyzetméteres, modulárisan kialakítható lakások építésébe fognak. Az amerikaiak felfedezték maguknak a lakótelepeket?

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Telekszomszédok „belátási” pere

lakásfókusz perben a szomszéddalAmi kívülállónak telekszomszédok közötti „fülemüle”-pernek látszik, az az érintetteknek mindennapos bosszúság, és akár vagyonuk kézzel fogható értékcsökkenését is jelentheti. Még bosszantóbb, ha a per véget nem érő jogi tortúrává válik, amelynek költsége már-már vetekszik a felperes által elszenvedett kárral.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább
«
12345

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek