Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fával fűt? Most készüljön a télre!

Bár javában tombol a nyár, már most érdemes felkészülni a fűtési szezonra, főleg annak, aki otthonát fával fűti. Míg a kilencvenes években a gázfűtés bevezetése volt a sláger, az árak emelkedésével egyre többen állnak vissza a hagyományos tüzelési módra. De vajon az árán kívül mi a fatüzelés előnye? Mire figyeljünk, ha ezt választjuk?

TOVÁBB>>

0 Tovább

650 milliárdot bukunk évente energián

Ha nem ismernénk a valóságot, pusztán a számokat nézve azt is mondhatnánk, hogy a magyar lakástulajdonos egy gazdag állatfajta. Ugyanis bődületes mennyiségű megtakarítható energián ülünk. A teljes hazai lakásállomány – családi és társasházak együtt – összesen 152 petajoule energia-megtakarítási potenciállal rendelkezik a fűtés és használati melegvíz előállítása terén – mutat rá az Energiaklub NegaJoule 2020 projektje. Csak a közérthetőség kedvéért: ez körülbelül 4,5 milliárd köbméter földgáz fűtőértéke, amelyért jelen áron több mint 650 milliárd kellene kifizetni.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

3 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek