Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Adósmentés: az összefogás mellett a lakosság

A lakosság közel háromnegyede olyan kormányzati adósmentő intézkedéseket támogatna, amelyek az érintettek összefogására építve egyszerre szolgálják a bajba jutott családok megsegítésének, illetve a pénzügyi stabilitás és a gazdaság megerősítésének célját – derül ki a Lakásfókusz Elemzési Központ 500 fő körében frissen végzett reprezentatív felméréséből. Az adósmentés kapcsán az egyik legfontosabb szempont a lakosság számára, hogy a programok minél szélesebb körhöz eljussanak. Az eddigi intézkedések kiterjesztése és vonzóbbá tétele lehet a megoldás.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

4 Tovább

Utolsó esély az árfolyamgátba való belépésre

lakásfókusz utolsó lehetőség az árfolyamgátraA devizahitelesek életét megkönnyíteni hivatott árfolyamgáthoz már csak ebben a hónapban lehet csatlakozni. Eddig ezt az érintettek negyede sem jelentkezett be az árfolyamgát védelme alá, bankos vélemények szerint aligha fogja meghaladni az igénybevevők aránya a jogosultak 40 százalékát.





A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

3 Tovább

Ismét változik a lakásvétel illetéke – mit tegyél, ha éppen vásárolnál?

lakásfókusz lváltozik a kásvétel illetékA lakásvásárláshoz kapcsolódó és jövő év elejétől hatályba lépő új illetékszabályokra vonatkozó törvényjavaslat egyik hibája, hogy nem egyértelmű milyen értékrend irányítja a jogszabálytervezetet írók kezét. Így az új – állítólag az illetékrendszer egyszerűsítését szolgáló - szabályok jövője is kétséges. A végszavazás előtt álló javaslat fényében azért érdemes átgondolni – ha lehet – milyen lakásvásárlást érdemes jövőre halasztani, s melyet érdemes még idén nyélbe ütni.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Árfolyamgát: a védelem a legfontosabb

lakásfókusz árfolyamgátAz előző bejegyzésünkben már megemlítettük, hogy a devizahitelesek védelmére kitalált árfolyamgát nagyon népszerűtlen, eddig mindössze az érintettek tizede jelezte a részvételét. Ennek több oka van, ezeket az előző cikkünkben elolvashatja. Ebben a cikkben egy fontos dologra szeretnénk felhívni a figyelmét: az árfolyamgát védelmi funkciójára.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Árfolyamgát: most vagy soha!

lakásfókusz árfolyamgátEddig még csak a jogosult devizahitelesek tizede igényelte a rögzített árfolyamon való rögzítést, miközben vészesen közelít a végső határidő, a gyakorlatban már csak alig több mint két hónap maradt a jelentkezésre. Pedig érdemes elgondolkodni az állami mankó igénybevételén, hiszen várhatóan ez a kormány utolsó „adósmentő” segítsége, az IMF megállapodás kétségessé válása pedig komoly forintgyengülést is előidézhet.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

5 Tovább
«
12

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek