Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lakásméret: Legyen kicsi, de mennyire?

Egy friss felmérés szerint az Egyesült Királyságban a legkisebbek a lakások Nyugat-Európában. Brit civil szervezetek a zsúfoltság káros hatásaira szeretnék felhívni a figyelmet, és szigorúbb szabályozásért lobbiznak. De vajon mi a helyzet Magyarországon? Mekkora minimális élettérre lenne szükségünk, és hogyan lehet kis lakásban növelni a térérzetet?

A Brit Építészek Intézetének (RIBA) egy friss felméréséből kiderült, hogy Nyugat-Európán belül az Egyesült Királyságban a legkisebbek a lakások, és a jövőben további csökkenésre lehet számítani. Az új építésű lakások átlagterülete mindössze 76 négyzetméter, szemben a 30 évvel ezelőtt jellemző 85 négyzetméterrel. Ezzel párhuzamosan az átlagos szobaszám 5,2-ről 4,8-ra csökkent. Egy egyszobás lakás átlagos mérete 49 négyzetméter, ami nagyjából akkora, mint egy metrókocsi, de az országban bőven akadnak jóval kisebb otthonok is.

TOVÁBB >>

 

0 Tovább

Aprók, életveszélyek


 lakberendezés, bútor, járólap, gyerekbiztosA modern lakberendezés sokkal több veszélyt rejt magában a gyerekekre nézve, mint a hagyományosnak mondott. Kockázatmentesítésre fel!

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Már most készüljünk a fűtési szezonra!

Már hivatalosan is vége a nyárnak, a napokban pedig jöhet a jóval hűvösebb, esős idő is, úgyhogy éppen időszerűvé vált már most elkezdeni készülni a fűtési szezonra, hiszen ez sok kellemetlenségtől óvhat meg minden lakástulajdonost. Azt, hogy mire érdemes ilyenkor figyelni, megtudhatják a bejegyzésünkből.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Elárul minket a lakásunk

lakásfókusz elárul minket a lakásunk

Sok vagy kevés fénykép a falon? Narancssárga vagy barna színek? Örökölt, lakályos régi bútorok vagy hardcore minimalista berendezés? Lakásunk minden apró részlete elárulhat valamit személyiségünkről…

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek