Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Máris döntés lesz a magáncsődről?

Már a nyári szünet előtt dönthet az Országgyűlés a magáncsőd bevezetéséről. Bár a múlt héten még úgy nyilatkozott a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, hogy idén már biztos nem kerül bevezetésre a magáncsőd, a KDNP elkészítette az erről szóló tervezetet. 

Bár sokáig úgy tűnt, hogy a magáncsőd bevezetése még hosszas előkészítést igényel, a Nemzeti Bank szerint már akár az Országgyűlés nyári szünete előtt döntés születhet a témában. Ez természetesen nem zárja ki azt, hogy csak a jövő év elejétől lépjen hatályba a törvény

TOVÁBB >>

 

0 Tovább

Elnéptelenedő települések – menni vagy maradni?

Megállítható-e a hanyatlás egy elnéptelenedő településen? Nem mindenhol. Vannak olyan helységek, ahol a fordulat kilátástalan. Nemcsak Magyarországon, a gazdag Németországban is több térség szenved, s a fejlesztők ott sem tudnak mást tanácsolni, mint, hogy aki tovább akar lépni, hagyja el a térséget. S bár ott több pénz van, úgy látják nincs értelme támogatással meghosszabbítani az agóniát, inkább azt segítik aki elmenne.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Még előnyösebb lett az államilag támogatott lakáshitel

lakásfókusz előnyös a támogatott lakáshitelA Nemzetgazdasági Minisztérium december 17.-i közleményében ismertette, hogy az idén nyáron bevezetett új államilag támogatott lakáshitelhez további kedvezményeket nyújt az állam. Ennek célja, hogy ez által is felpörgessék az ingatlanpiacot és a lakáshitelek kihelyezését is.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Még mindig megéri a támogatott hitel

lakásfókusz megéri a támogatott hitelKözeledik az év vége, és vele a támogatott lakáshitelek igénybe vételének végső határideje is. Sokan  vagy még mindig halogatják a döntést, hogy éljenek-e a lehetőséggel, vagy már el is döntötték, hogy nem. Való igaz, hogy az államilag támogatott hitelek július közepén elfogadott új változatát nem fogadta osztatlan lelkesedés a médiában, főleg amiatt, hogy az új konstrukcióban nőtt a bankok által a hitelen elérhető nyereség. A legfontosabb kérdés azonban sem nyáron, sem most, az év végi hajrában nem változott: jól jár a lakást vásárolni szándékozó egyszeri polgár a hitel felvételével, vagy sem? A Lakásfókusz számításai szerint egyértelműen igen.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Lakáshitelek: piaci körkép

Felmérésünkben a legnagyobb hazai bankok lakásvásárláshoz nyújtott hiteleit vettük górcső alá. Arra voltunk kíváncsiak, milyen kamatokkal kell annak számolnia, akik lakáshitelből szeretnének ingatlant vásárolni.



A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább
«
123

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek