Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hol, mit, mennyiért? Indul a verseny az albérletekért

Kevesebb, mint egy hét van hátra a felsőoktatási ponthatárok kihirdetéséig, így lassan el kell gondolkodni azon, hogy hová költözzön majd a gyerek, ha más városban fog tanulni. Mivel kollégiumi férőhely nem jut mindenkinek, a nyár közepe az albérleti szektor csúcsát is jelent. Jövő héten eldördül a startpisztoly, így utánajártunk, mennyiért és milyen lakást lehet szerezni Budapesten. 

TOVÁBB>>

0 Tovább

Bérlakás vagy saját tulajdon - mi éri meg jobban?

Mivel Magyarországon európai viszonylatban rendkívül alacsony a bérlakások száma, az önkormányzati bérlakásokból pedig egyre kevesebb van, és rendkívül nehéz bejutni, annak, akinek nem áll rendelkezésre a kezdőtőke, két lehetőséggel élhet: Vagy a privát piacról bérel lakást, vagy belevág a vásárlásba egy hitellel. Kiszámoltuk, hogy melyikkel jár jobban.

A vizsgálathoz megnéztük az aktuális ingatlanhirdetésekben, mennyibe kerül egy kisebb (45m2), és egy közepes méretű (69m2) lakás vételára, és mennyibe kerül egy ezekhez hasonló adottságú lakás bérlése. Annak érdekében, hogy az árakat a méret és a minőség mellett az elhelyezkedés se befolyásolja, mind a négy esetben a Főváros XI. kerületében található ingatlanokat vizsgáltunk meg.

0 Tovább

Munka másik városban – Lakhatási támogatás a mobilitásért


Nagyon kevesen hagynák el otthonukat egy új munka érdekében, amelynek legtöbbször az az oka, hogy a munkavállalók nem, vagy csak nagyon drágán tudnák biztosítani a szállást az új településen. 2012. október 1-től vezették be a lakhatási támogatást, amely a lakóhelyüktől távol munkát vállalók lakhatási költségein segítene. Bár a kezdeményezés céljai támogatandók, eddig nagyon kevesen éltek a lehetőséggel, ami valószínűleg a szigorú feltételeknek is köszönhető. A kormány most ezek lazításával igyekszik még több embert bevonni a programba.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Fészket keresnek a gólyák



lakásfókusz fészket raknak a gólyákForró heteket él át a magyarországi, azon belül is különösen a fővárosi albérleti piac, legalábbis az előző hónapok pangásához képest. Ennek oka, hogy szeptember elején sok tízezer egyetemista és főiskolás kezdi meg a tanévet. Többségük ugyan legalább másodéves "visszatérő", sok elsőéves viszont ezekben a hetekben keres szálláslehetőséget felsőfokú tanulmányainak városában.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Kezdődik az albérletkereső szezon: csapdák és tanácsok

Sok minden más mellett a magyarországi albérlet-piac is vízfejű: a bérbe adó házak és lakások túlnyomó része, 70-75 százaléka Budapesten található. Az egyik vezető hirdetési portál állományában szám szerint mintegy 25 ezer országos albérlet-hirdetés található, ebből több mint 18 ezer budapesti.



A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább
«
12

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek