Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Adósmentés: az összefogás mellett a lakosság

A lakosság közel háromnegyede olyan kormányzati adósmentő intézkedéseket támogatna, amelyek az érintettek összefogására építve egyszerre szolgálják a bajba jutott családok megsegítésének, illetve a pénzügyi stabilitás és a gazdaság megerősítésének célját – derül ki a Lakásfókusz Elemzési Központ 500 fő körében frissen végzett reprezentatív felméréséből. Az adósmentés kapcsán az egyik legfontosabb szempont a lakosság számára, hogy a programok minél szélesebb körhöz eljussanak. Az eddigi intézkedések kiterjesztése és vonzóbbá tétele lehet a megoldás.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

4 Tovább

Hitelválság: közös a felelősség

A lakosság szerint a devizaválság kialakulása nagyjából ugyanannyira köszönhető a forint gyengülésének, mint a csökkenő jövedelmeknek, a bankok nem kellően körültekintő hitelezési politikájának, vagy a devizaadósok felelőtlen hitelfelvételének és a hiányos szabályozásnak – derül ki a Lakásfókusz Elemzési Központ 500 fő megkérdezésével végzett reprezentatív felméréséből. A hitellel rendelkezők elsősorban a forintárfolyamot és a szűkülő anyagi kereteiket okolják a kialakult helyzetért, míg a kölcsönnel nem rendelkezők szerint ugyanezek mellett a devizahitelesek tehetnek leginkább a sorsukról. Az elemző szerint az érintettek meglepően objektíven értékelik a kialakult helyzetet.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

5 Tovább

Árfolyamgát: nem változott az érdeklődés

Nem érzékelhető az árfolyamgátba belépők számának növekedése, jóllehet az euró árfolyama az  elmúlt hetekben a megszokottnál magasabb sávba ugrott – derül ki a Lakásfókusz piaci körképéből. A mostani állapotból kiindulva a március végéig tartó belépési időszakban nagyjából az elmúlt hetek aktivitása várható az ügyfelek oldaláról. Ezt azzal is magyarázzák, hogy a további terhek helyett sokan inkább az aktuális árfolyamon törlesztenének. Pedig a szakemberek szerint nagyon fontos lenne tudatosítani az ügyfelekben, hogy az árfolyamgátba való belépés mindenképpen segítséget jelent számukra. A kedvezményes törlesztési időszak alatti különbözetet összegyűjtő számlán  felhalmozott összeg ugyanis még így is lényegesen alacsonyabb lesz, mint az eredeti.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Több információt igényelnének az árfolyamgátról

A héten döntött a parlament az árfolyamgát jelentkezési határidejének három hónappal, 2013. március 29-ig történő meghosszabbításáról. A Lakásfókusz Elemzési Központ internetes követői között végzett gyorsfelméréséből kiderül, hogy a válaszadók harmada egyetért a hosszabbítással, de a több idő mellett még további tájékoztatást igényelnének a konstrukcióval kapcsolatban. Kétharmad szerint aki akart, az eddig is tudott csatlakozni. Az árfolyamgáttal szembeni ellenérzések ugyanakkor enyhülni tűnnek – derül ki a felmérésből.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek