Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hogyan adhatjuk el – akár középszerű – lakásunkat?

lakásfókusz hogyan adjuk el lakásunkatA mérleg egyik oldalán sok százezer eladó ház és lakás áll, a másikon néhány tízezer vevő, aki nem fél kihasználni alkupozícióját. Hogyan tegyük még ebben az előnytelen piaci helyzetben is kívánatossá lakásunkat, még ha középszerű is? A napokban megjelent lakásvételi tippek és tanácsok után lássuk, milyen fortélyokhoz folyamodhatunk, ha épp értékesítenénk ingatlanunkat.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

4 Tovább

Bedugult dugódíj

lakásfókusz dugó
Éppen posztunk megjelenését követő hétfőtől, azaz szeptember 17-től lesz ismét dugódíj az olasz metropolisz, Milánó történelmi városrészében. A korábban bevezetett dugódíjat ugyanis a parkolóházak  sikeresen megtámadták a bíróságon, ezért a sarcot két hónapra fel kellett függeszteni. A parkolóházak azzal az indokkal támadták meg az öteurós behajtási adót, hogy a kisebb autósforgalom nagy veszteségeket okoz számukra. A városvezetés és a parkolóházak most úgy egyeztek ki, hogy azoknak, akik használják a parkolóházakat, csak három eurót kell fizetniük. Továbbá csütörtökön, amikor a legtöbben vásárolnak a városközpontban, a behajtás fél nyolc helyett már hat órától ingyenes.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Amire figyelj a lakásban elutazáskor!


lakásfókusz nyaralás előttA nagy utazás előtt sokan készítenek egy listát arról mit ellenőrizzenek mielőtt ráfordítják a kulcsot lakásukra és beülnek a reptéri mikrobuszba. A bepakolandó cuccok, a repülőjegy és útlevél, netán a meglátogatandó távoli rokonnak szánt ajándék állnak többnyire a lista élén, míg a lakással kapcsolatos teendők sokszor nem kapnak elég figyelmet. Ezért összeírtunk néhány tippet a második csekklistához, amivel már a nyugodt hazatérést alapozzuk meg.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Mikor adjuk el a házat? – angol tudósok kiszámolták

Lakásfókusz lakáseladásAz angolok híresen sok döntésüket alapozzák statisztikai megfigyelésekre, és az azokból levont következtetésekre. Nem véletlen, hogy a sportfogadás mögé felsorakoztatott elemzői szakirodalom valójában legalább akkora biznisz a szigetországban, mint maga a sportfogadás. Természetesen az "angol tudósok" az ingatlanpiacon is bírnak jó néhány megfigyeléssel.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek