Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Változó szocpol – igazodás az igényekhez

Jelentősen módosulhatnak áprilistól a lakásépítési támogatás, vagyis a szocpol feltételei a kormány tervei szerint. A változások értelmében már egy gyerek vállalása is elegendő lehet a jogosultsághoz, és növekedne az igénybe vehető támogatás összege is. Használt lakások vásárlására ismét bevezetnék a félszocpolt, de a kettő, vagy több gyermeket nevelők akár meglévő lakásuk bővítésére is fordíthatnák ezt az összeget. A lakáspiac számai azt mutatják, hogy ezekkel a változásokkal a szocpol jobban közelít majd a valós igényekhez, és nagymértékben növelheti a használt lakások iránti keresletet.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Az építőipar jövője

lakásfókusz az építőipar jövőjeA magyar építőipar siralmas helyzete mindenki előtt közismert. Az aranyévek után 2008 óta folyamatosan zuhan az építőipari termelés, jelenleg a fele az akkori értékének. A sok éves zuhanás után is képes volt csökkeni az építőipari termelés volumene újabb 11,2%-kal.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek