Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Júliusig 3700 lakást árverezhetnek el

A Pénzügy Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) közzétette a második negyedévre vonatkozó kényszerértékesítések statisztikáját. A legfrissebb adatok alapján tovább nőtt a 90 napon túli tartozással rendelkezők száma, és ezzel párhuzamosan a kényszerértékesítésre kijelölt lakások mennyisége is. A kvótát továbbra sem használják ki teljesen a végrehajtások során, a lehetséges ingatlanoknak csak 72 százaléka kerül kijelölésre.

Az idei év második negyedévében mintegy 115 ezer háztartás rendelkezik kilencven napnál túlnyúló tartozással, így ezek az ingatlanok kijelölhetővé válnak kényszerértékesítésre.  Ez a szám a különböző mentőcsomagok ellenére szinte folyamatosan emelkedett, a tavalyi év elején például még kevesebb, mint 100 ezer lakás tartozott ebbe a körbe. Ez 15 százalékos növekedést jelent.

TOVÁBB>>

 

0 Tovább

Kinek jó a magáncsőd?

A lakosság nagy része segítene a bajbajutott devizahiteleseken, de csak akkor, ha az intézkedések nem veszélyeztetik a pénzügyi rendszer stabilitását, mutatta ki egy a Lakásfókusz által a közelmúltban végzett felmérés. A lehetséges megoldások egyike a magáncsőd, amely az elmúlt hetekben ismét előtérbe került, és amellett, hogy több civil szervezet és a kisebbik kormánypárt is bevezetné, a lakosság nagy része is támogatja. Az intézkedés azonban csak azoknak jelenthet segítséget, akik még rendelkeznek valamilyen tartalékkal, sok rászoruló azonban nem tudna élni ezzel a lehetőséggel.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek