Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elkerülhető az árverés!

lakásfókusz elkerülhető az árverésTöbb mint 114 ezerre nőtt a kényszer-árverezhető lakások száma 2012 harmadik negyedévében – adta hírül múlt héten a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A szám növekedése ellenére azonban a bankok a korábbinál visszafogottabbak voltak az árverezési kedv tekintetében. Ennek az oka egyszerű: ahogy a hitelesnek, banknak is a végső megoldás, vagyis a kényszerértékesítés a legrosszabb megoldás. Éppen ezért ha a hitelét törleszteni képtelen ügyfél együttműködési készséget mutat, nagyon jó esélye van rá, hogy valami kedvezőbb megoldásban egyezhet ki hitelezőjével. Mivel a kilencven napon túl nem teljesítő lakáshitelek aránya 15 százalék körül van, bankoknak sem érdekes a végrehajtás elrendelése, mert ezen nemcsak az ügyfél, de a hitelintézet is nagyot bukik.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Így árverezik el a lakásunkat


lakásfókusz A blogban már több bejegyzésben foglalkoztunk a fizetési nehézségbe került adósok számára kínált fizetési könnyítésekkel. Ebben a cikkben megnézzük, mi történik akkor, ha a bank felmondja a jelzáloghitel-szerződésünket.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

0 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek