Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miért romosak a műemléképületek?

lakásfókusz miért romosak a műépületekAz országban járva azt tapasztaljuk, hogy egyrészről számtalan szép régi épület díszíti a városainkat, másrészről rengeteg jobb sorsa érdemes öreg ingatlan borzalmas állapotban csúfítja az utcák összképét. Felmerül a kérdés, miért nincs senki, aki felújítaná ezeket a valaha gyönyörű ingatlanokat, ahelyett, hogy egy újat építenek mellé.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Az állam fizetheti vissza a lakáshitelt


lakásfókusz az állam fizetheti vissza a hiteltKi lehet fizettetni az állammal a lakáshitel egy részét – ez sajnos nem egy újabb állami mankó a fizetési nehézségekkel küzdő devizahitelesek megsegítésére, viszont egy olyan megoldás, amellyel százezreket spórolhat az, aki most kíván hitel segítségével ingatlant vásárolni. Ezt a konstrukciót lakástakaréknak hívják, bejegyzésünkben pedig leírjuk, hogyan is működik.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

1 Tovább

Tízmilliárdokat spórolhatnánk energián

lakásfókusz milliós spórolás az energiánMi lenne, ha az állam indítana egy valóban nagyszabású épületenergetikai programot? Milyen hatásai lennének a lakosság pénztárcája, a hazai energiaszektorra? Érdekelne-e bennünket egyáltalán egy ilyen program és milyen anyagi vállalásokat, milyen feltételek teljesülése esetén vállalnánk? A lakosság közel negyede hajlandó lenne ilyen célra beruházni.

A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

6 Tovább

Támogatott hitel 2.0: kiszámoltuk, mennyire jó!

Sajtóhírek szerint megállapodott a kormány és a Magyar Bankszövetség az államilag támogatott lakáshitelek új feltételeiről - az egyezség végre beindíthatja a lakossági hitelmotort. Hogy mit tartogat az új konstrukció a számunkra? Kiszámoltuk: öt éven keresztül havi sok-sok tízezer forinttal alacsonyabb törlesztőt a jelenleg elérhető forintkonstrukciókhoz képest.


A teljes cikket elolvashatod a Lakásfókusz oldalán.

2 Tovább

Lakásfókusz

blogavatar

Minden, ami a lakással, a lakhatással kapcsolatos: lakásvásárlás, lakáshitel, kilakoltatás, állami lakástámogatás, lakáspiac, lakásbiztosítás, lakásköltségek, lakásárverés, lakásállomány. Erről szól a Lakásfókusz blog, amely elemzések, hírösszefoglalók, vélemények, tanácsok formájában a lehető legtöbb szemszögből igyekszik feldolgozni a témát.

Utolsó kommentek